-
behi02
30 اسفند 1399 23:39
-
behi01
30 اسفند 1399 23:39
-
آشنایی با عنصر نور در باغبانی
24 بهمن 1398 11:34
نور عامل ادامه حیات در زمین است. تاثیر نور بر گیاهان غیرقابل انکار است. نور از نظر کمی و کیفی یکی از فاکتورهای اصلی رشد و نمو گیاهان میباشد. نور علاوه بر آنکه در متابولیسم گیاه مؤثر است، مهمترین عامل تولید مواد پروتئینی و گلوسید(قند) در گیاهان سبز به شمار میرود و به طور مستقیم و غیرمستقیم در سایر اعمال زیستی و...
-
نکاتی در مورد نحوهی کوددهی به گیاهان
28 آبان 1396 12:32
زمان مصرف کودهای شیمیایی، برای گیاهانی مانند درختان، درختچهها و بوتهها، از اوایل بهار تا اواسط تابستان و پس از آن اواخر شهریور تا اواخر مهر میباشد. برای کوددهی به درختان بزرگ باید تعدادی سوراخ به عمق 50 تا 70 سانتیمتر و در فاصلهی 80 سانتیمتری از هم و در محدودهی سایهانداز درخت ایجاد کرد. فاصلهی سوراخهای ایجاد...
-
Mentha sativa
18 تیر 1395 22:27
گیاه نعناع با نام علمی Mentha sativa
-
Fraxinus excelsior
18 تیر 1395 22:24
نهال یکساله ون یا زبان گنجشک با نام علمی Fraxinus excelsior
-
DAHLIA
18 تیر 1395 22:20
کوکبهای کاشته شده در سالجاری که در آستانه گل دادن هستند
-
Pelargonium×domesticum
18 تیر 1395 22:17
شمعدانی اژدر Pelargonium × domesticum که امسال قلمه زدهام
-
Euphorbia milii
18 تیر 1395 22:13
افوربیا مرجان Euphorbia milii من که گل داده است
-
مصرف گوگرد در صنایع کودهای شیمیایی
2 فروردین 1395 14:52
برای اولین بار در سال ۱۸۴۰ سوپر فسفات توسط Johnlawes با اضافه کردن اسید سولفوریک بر روی سنگ فسفات به دست آمد. از آن زمان تاکنون اسید سولفوریک به مراتب بیشتر از سایر اسیدها در تهیه کودهای فسفاته به کاررفته است. در مقایسه با اسیدهای قوی دیگر که برای تهیه کودهای فسفاته کاربرد دارد، اسید سولفوریک ارزان و فراوان بوده و...
-
سال نو مبارک
29 اسفند 1394 23:33
-
اهمیت گوگرد در کشاورزی
30 بهمن 1394 23:18
بیشتر از ۴۰% مصرف سالانه گوگرد در کشاورزی است. موارد مصرف گوگرد در کشاورزی بیشتر برای تهیه کودهای فسفاته و تا حدود کمتری برای تهیه سولفات آمونیم و سموم دفع آفات میباشد. اگر به جای اسید سولفوریک جوهر گوگرد را در نظر بگیریم خواهیم دید که حدود ۵۰% تولید سالانه این اسید در تهیه کودهای شیمیائی به مصرف میرسد. مقادیر کمی...
-
سلام بر محرم حسین(ع)
26 مهر 1394 08:16
-
گیاهان آپارتمانی چگونه باعث مسمومیت کودکان میشوند؟
31 فروردین 1394 10:21
کودکان خردسال طبیعتی کنجکاو داشته و معمولاً هر چیزی را به دهان میبرند و بنا به گفته کارشناسان این عمل بخشی از آموزش و درک این گروه سنی از محیط اطرافشان است. متاسفانه این واکنش طبیعی میتواند در عین حال زمینهساز بروز برخی مسمومیت در آنها شود که لزوم توجه جدی والدین را طلب میکند. ۴ آبان به عنوان روز پیشگیری از...
-
پرسش مهر 15
30 مهر 1393 23:30
-
مسمومیت با خرزهره
31 خرداد 1393 23:16
خرزهره Nerium بهطور وسیع در کل جهان کشت میشود، گونه Oleander بیشترین پراکندگی را در سراسر کشورمان دارد. نکته مهم در مورد این گیاه اینکه تمامی قسمتهای مختلف آن از ریشه تا گلبرگ برای انسان و حیوانات فوقالعاده سمی و کشنده است. این گیاه شامل مخلوطی از گلیکوزیدهای قلبی از جمله ترکیبات بسیار سمی برای قلب به نام...
-
جابجایی محصول و نقش آن در عمر انبارداری
4 اسفند 1392 10:30
بخشی از محصولات باغی تولید شده در طی جابهجایی دچار آسیب میگردند. آسیبهایی که در طی جابهجایی بهمحصول وارد میشود، شامل: خسارات ناشی از فشار، سائیدگی، ضربه و گرما خواهد بود. همانطور که در بخش انتخاب رقم اشاره شد اصلاح ارقام مقاوم در برابر جابهجایی یکی از اهداف مهمی است که خسارات ناشی از حمل و نقل را بهحداقل...
-
تکنولوژی بستهبندی
4 اسفند 1392 10:29
یکی از راهکارهای کاهش ضایعات محصولات باغی در دوره پس از برداشت بستهبندی است. بستهبندی علاوه بر نقشی که در بازاریابی محصول دارد، در جلوگیری و کاهش از ضایعات محصولات برداشت شده بسیار موثر است. با استفاده از تکنولوژیهای مدرنی چون بستهبندی با اتمسفر متغیر Modified atmosphere packaging(Map) ، شرینکوراپ Shrink wrap و...
-
تکنولوژی انبارداری
4 اسفند 1392 10:28
شرایط انبارداری نقش بسیار مهمی در افزایش نگهداری محصولات باغی و کاهش ضایعات دارد. با استفاده از تکنولوژی محیطی انبارداری میتوان ضایعات محصولات باغی را بهحداقل رساند. انبارداری در اتمسفر کنترل شده Controlled atmosphere storage و استفاده از انبارهای کم فشار Hypobaric atmosphere storage با تاثیر بر فرآیندهای تنفس و...
-
کنترل عوارض پاتولوژیکی و فیزیولوژی بعد از برداشت
4 اسفند 1392 09:21
بخش زیادی از محصولات باغبانی بهدلیل حمله عوامل بیماریزا بهمحصول برداشت شده از حلقه مصرف خارج میشوند. خسارت برخی از بیماریها بهحدی زیاد است که گاهی تمام محصول دور ریخته میشود. حمله عوامل بیماریزا اغلب بهدنبال صدمات فیزیکی صورت میگیرد، البته تعداد کمی از قارچها وجود دارندکه بهبافتهای سالم نیز حمله برده و...
-
تاثیر تیمارهای پیشسرمادهی بر افزایش عمر انباری
4 اسفند 1392 09:13
عملیات پیشسرمادهی نقش بسیار مفیدی در افزایش عمر انباری و کاهش ضایعات محصولات باغی دارد. تاثیر این عملیات بر برخی محصولات مانند توتفرنگی بسیار بارز بوده و ضایعات این محصول را شدیداً کاهش میدهد. در ایران بهجز موارد جزئی(خصوصاً در مورد توتفرنگی که بهصورت استفاده از کانتینرهای یخچالدار بلافاصله پس از برداشت است و...
-
تاثیر مدیریت تغذیه گیاهان در کیفیت محصولات
30 بهمن 1392 21:21
تغذیهی صحیح محصولات باغی نقش مهمی در کاهش ضایعات و بهبود کیفیت محصول تولیدی و عمر انباری محصولات برداشت شده دارد. در این بین ازت، فسفر، پتاسیم، کلسیم، بور، مس و مولیبدن از اهمیت زیادی برخوردارند. ازت بیش از حد نه تنها عدم تعادل اسیدآمینههای ضروری و بالطبع عدم تعادل پروتئین را در پی خواهد داشت بلکه مشکلات عدیدهای...
-
تاثیر آبیاری بر کاهش ضایعات پس از برداشت
21 بهمن 1392 08:35
چون درصد بالایی از وزن محصولات باغی را آب تشکیل میدهد، تامین آب نه تنها در افزایش تولید مؤثر است بلکه با بهینهسازی تامین آب میتوان عوارض فیزیولوژیکی خاصی چون پوسیدگی گلگاه در گوجهفرنگی، لکه تلخی در سیب و Tip Burn در کاهو را کاهش داد. در مورد لکه تلخی سیب باید اشاره نمود که دقت در انجام عملیات آبیاری که منجر...
-
تاثیر شدت نور در کاهش ضایعات پس از برداشت
30 دی 1392 23:09
شدت نور مناسب نه تنها در افزایش تولید و تکثیر در محصول مؤثر است، بلکه از بروز عوارض فیزیولوژیکی خاصی چون آفتاب سوختگی نیز جلوگیری میکند. این عارضه در گوجهفرنگی بسیار شایع بوده و بخش قابل توجهی از محصول را دچار آسیب میکند. در شرایطی که شدت نور زیاد است پرورش گوجهفرنگی بهصورت داربستی توصیه نمیگردد. بهعلاوه در این...
-
انتخاب رقم مناسب جهت کاهش ضایعات پس از برداشت
30 آذر 1392 20:07
عملیات زراعی و شرایط آب و هوایی قبل از برداشت نقش مهمی در سرعت فرآیندهای فیزیولوژیکی محصول برداشت شده دارد؛ در این بین نقش رقم یا کولتیوار نیز بسیار مهم است. موفقیت در انجام عملیات پس از برداشت بستگی زیادی بهماهیت فیزیولوژیکی محصول دارد. عکسالعمل محصولات باغبانی بهشرایط انبارداری علیرغم بقیه صفات تحت تأثیر انتخاب...
-
لزوم توجه به فیزیولوژی پس از برداشت محصولات باغی
30 آبان 1392 17:14
توسعه روز افزون جمعیت نیاز بهتامین غذا را روزبهروز افزایش میدهد. بهمنظور افزایش تولید و رفع هر چه بیشتر مایحتاج بشر راه کارهای مختلفی چون افزایش سطح زیر کشت، افزایش عملکرد در واحد سطح، دستیابی بهارقام برتر، مدیریت عملیات زراعی شامل دفع آفات و بیماریها، آبیاری، تغذیه، هرس و غیره وجود دارد. در این بین یکی از راه...
-
تسلیت شهادت مولا علی(ع)
8 مرداد 1392 17:35
هنوز میشنوم هق هق صدایت را صدای آن نفس درد آشنایت را نبردهاند ز خاطر، نه آسمان، نه زمین هنوز بغض نفسگیر نالههایت را هنوز هم شب و ماه و ستاره میگردند به کوچه کوچهی تاریخ، ردّ پایت را هنوز هم سحر و نخل و چاه، دلتنگاند شمیم عطر دلانگیز ربّنایت را شنیدهاند در انبوه بیخیالیها تمام چفت در خانهها صدایت را کدام...
-
تبریک ماه مبارک رمضان
19 تیر 1392 11:52
رسول خدا صلى الله علیه و آله: براى هر چیزى زکاتى است و زکات بدنها روزه است حلول ماه مبارک رمضان مبارک باد
-
مصارف درمانی و خواص داروئی گردو
16 تیر 1392 11:14
1) کاهش کلسترول کل، 2) کاهش LDL کلسترول، 3) افزایش HDL کلسترول، 4) افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن، 5) محافظت در برابر بیماریهای قلبی(بهعلت وجود ویتامین E در گردو، این ماده غذایی انسداد سرخرگها را تا 70% کاهش میدهد)، 6) افزایش قدرت ذهن و هوش، 7) مفید برای تنگی نفس، 8) جلوگیری از ورم مفاصل، 9) مفید در بیماریهای...
-
مصارف غذایی مغز گردو
16 تیر 1392 11:07
مغز گردو بهعنوان خوراکی خوشمزه در برخی از غذاها و شیرینیهای سنتی ایران نقش مهمی بازی میکند که از آن جمله عبارتند از: 1) مغز گردو از زمانیکه هنوز کاملاً نرسیده بهصورت مغز شیری گردو بهعنوان تنقلات در تهران و شهرهای بزرگ استفاده میشود. 2) مغز گردوی رسیده بهعنوان یکی از بهترین، خوشمزهترین و پر انرژیترین آجیلهای...