یکی از راهکارهای کاهش
ضایعات محصولات باغی در دوره پس از برداشت بستهبندی است. بستهبندی علاوه بر نقشی
که در بازاریابی محصول دارد، در جلوگیری و کاهش از ضایعات محصولات برداشت شده بسیار
موثر است. با استفاده از تکنولوژیهای مدرنی چون بستهبندی با اتمسفر متغیر Modified
atmosphere packaging(Map)، شرینکوراپ Shrink wrap و غیره میتوان ضایعات محصولات باغی را بهحداقل رساند. اخیراً Map با غلظت اکسیژن بالا جایگزین Map با غلظت اکسیژن کم شده است. این روش جدید تاثیر بیشتری بر آنزیمهای مضر داشته
و از واکنشهای تخمیری غیرهوازی و همچنین از رشد میکروبها جلوگیری مینماید. این تکنیک
بهطور موفقیتآمیزی برای بستهبندی کلم گل، بروکلی، هویج، جوانه لوبیا، قارچدکمهای
و اسفناج بهکار رفته است. در ایران هنوز استفاده از این نوع بستهبندی حتی برای قارچهای
خوراکی که توجیه اقتصادی نیز دارد بهطور قابل توجهی صورت نگرفته است.
در بستهبندی واحدهای
فرآورده در درون جعبه، محصول نباید حرکت کند و از آسیب در اثر لرزش دیوارهای بستهبندی
پرهیز شود. بستهبندی نباید از لبه پر شود و یا بهصورت فشرده باشد چون سبب افزایش
خراشیدگی، فشار و ضربه میگردد.