باغبانی نوین

باغبانی نوین

باغبانی و طراحی فضای سبز
باغبانی نوین

باغبانی نوین

باغبانی و طراحی فضای سبز

مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی

مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی شخص می‌باشد. مصرف سبزیجات از بروز بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می‌نماید. مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به طور کلی روزانه 200 گرم می‌باشد که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.

بر اساس تحقیقات جدید رنگ سبزیجات در طبقه‌بندی خواص آنان نقش دارد از این‌رو مصرف سبزیجات با رنگ‌های متنوع برای سلامت توصیه می‌گردد در واقع رنگ‌ها در سبزیجات بر خواص منحصر بفرد آنها اشاره دارد. مصرف سبزیجات با رنگ‌های متفاوت امکان به‌دست آوردن بالاترین نتیجه را برای شخص ممکن می‌سازد و سیستم ایمنی بدن را قوی‌تر می‌سازد و موجب طول عمر بیشتر شخص می‌شود.

با مصرف سبزیجات از سرطان پیشگیری کنید:

مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطان‌ها می‌باشد زیرا سبزیجات حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و دستگاه ایمنی بدن را قوی می‌سازند.

سبزیجات نارنجی مانند هویج و کدو تنبل دارای بتاکاروتن می‌باشند. بتاکاروتن رنگدانه‌ای است که در صورت نیاز در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. این ماده بدن را در مقابل سرطان‌ها محافظت می‌کند.

سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند در این سبزیجات کاروتنوئیدها، ساپونین‌ها، لوتئین و فلاوونوئیدها یافت می‌شوند این سبزیجات فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را دارا می‌باشند. این مواد بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می‌نمایند. کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری از جمله سبزیجات برگ سبز می‌باشند.

سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتوکمیکال‌ها Phytochemical می‌باشند(واژه فیتو در زبان یونانی به معنای گیاه است و فیتوکمیکال‌ها ترکیبات آلی هستند که در گیاهان علاوه بر ویتامین‌ها و مواد مغذی؛ یافت می شوند. این مواد اثرات مثبتی در سلامتی انسان دارند. فیتوکمیکال‌ها مسئول رنگ، طعم و بوی گیاهان هستند؛ بیش از 2000 نوع فیتوکمیکال شناخته شده است که مهم‏ترین آنها: فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانین‏ها، فیتات‌ها، فیتواستروژن‌ها و... فیتوکمیکال‌ها ترکیبات شیمیایی گیاهی‌اند که جزء سیسیتم ایمنی گیاه محسوب می‌شوند و گیاه را از باکتری‏ها و عوامل عفونی و میکروب‏ها حفظ می‏کند. این ترکیبات به اشکال گوناگون در گونه‏های مختلف گیاهی وجود دارد و می‌توان آنها را که دارای خاصیت سم‌زدایی بسیار بالا هستند، از مهم‏ترین سیستم‏های دفاعی گیاهان دانست. فیتوکمیکال‌ها اثر رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند. لیکوپین یکی از فیتوکمیکال‌ها است که پوست بدن را در مقابل اشعه خورشید محافظت می‌کند و کارکرد بهتر غده پروتستات را در بدن موجب می‌شود).

سبزیجات خانواده کلم نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار می‌باشند، به گفته محققان تغذیه این سبزیجات در پیشگیری از سرطان‌ها موثر می‌باشد ایندول موجود در انواع کلم در ایجاد خاصیت ضدسرطانی کلم نقش دارد. از سبزی‌های خانواده کلم می‌توان از بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم بنفش نام برد.

اکثر سبزیجات دارای ویتامین C فراوان هستند. ویتامین C نقش مهمی در پیشگیری از سرطان‌ها دارد. ویتامین C به وفور در سبزیجاتی مانند فلفل، بروکلی و گوجه‌فرنگی یافت می‌شود.

سبزیجات حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر می‌باشند. طبق نظر متخصصان تغذیه فیبر موجود در سبزی‌ها در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش اساسی دارد. فیبر قسمتی از سبزیجات را تشکیل می‌دهد که بدن انسان نمی‌تواند آن را هضم نماید، بنابراین فیبر به خودی خود خاصیتی ندارد اما وجود فیبر در غذای مصرف شده کار دستگاه گوارش را آسان‌تر می‌کند و سرعت تخلیه روده‌ها بالاتر می‌رود. مواد سرطان‌زا با فیبر ترکیب شده و از بدن خارج می‌شوند.

فیبر موجود در سبزیجات به رشد باکتری‌های مفید روده نیز کمک می‌کند. پیروی از رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حد بسیاز زیادی کاهش می‌دهد. تمام سبزیجات حاوی فیبر فراوان می‌باشند. البته باید اضافه نمود که مصرف بیش از اندازه مواد فیبردار در تغذیه عوارض و اختلالاتی در جذب املاح معدنی به همراه دارد.

ادامه مطلب ...