گردو درختی است زیبا و سایهافکن که بهعنوان درخت زینتی نیز بهکار میرود. این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش مییابد. گلهای نر و ماه روی یک پایه قرار دارند. سنبله گلهای نر بهصورت آویخته(شاتون) است ولی گلهای ماده آن بهوضع قائم روی شاخه قرار دارد. میوه گردو، گرد و در درون پردههایی قرار گرفته است. قشری که روی مغز گردو است سبز رنگ و کمی گوشتی میباشد. معمولاً درخت گردو هنگامیکه به سن بیست سالگی میرسد شروع به میوه دادن میکند و بالاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد. از تمام قسمتهای درخت گردو استفاده طبی بهعمل میآید. درختان گردو درختانی برگریز هستند با برگهای شانهای بطول 90-20 سانتیمتر، تعداد 25-5 برگچه و جوانههای آن دارای درونه حفرهدار هستند.
شاید معروفترین اعضای این رده گردوی سیاه(Juglans nigra) متعلق به شرق آمریکای شمالی و گردوی ایرانی یا معمولی(Juglans regia) که بومی بالکان در جنوب شرقی اروپا، مرکز و جنوب غربی آسیا تا هیمالیا و جنوب غربی چین است، باشد. این دو گونه از نظر چوب قابل توجهی که دارند، دارای اهمیت میباشند. گریبانههای گردو بهعلت دارا بودن مقدار زیادی رنگ زرد- قهوهای، منبع مهمی برای رنگ به شمار میرود. میوههای خشک باغی گردو ارزش بالایی دارد زیرا نگهداری و صادرات آن نیاز به سردخانه و دیگر وسایل پر هزینه ندارد و در ضمن بهعلت خشک بودن هسته آنها صدمه نمیبیند.
گردو در ایران در نقاط غربی و شرقی به فراوانی یافت میشود. گردوی کرمان مرغوبیت بالایی دارد و حتی قدمت آن به 5000 سال میرسد. درختان تنومند خمیده و کهنسال این محصول نشانگر قدمت این درخت میباشد. میزان محصول هر هکتار گردو با بهکارگیری روشهای مکانیزه بهطور متوسط 5/3 تن در هکتار است. انواع رقمهای گردو خود به شش نوع میرسد.
درخت گردو بیشتر به روش پیوند زدن(پیوند اسکنهای، پیوند شکمی یا T معکوس بهدلیل وجود شیرابه) تکثیر میشود. گردو از طریق بذر هم تکثیر میشود ولی میوههایی که بر روی پایههای بذری تولید میشوند استاندارد نبوده و ارزش صادرات ندارد.