شرایط انبارداری نقش بسیار
مهمی در افزایش نگهداری محصولات باغی و کاهش ضایعات دارد. با استفاده از تکنولوژی محیطی
انبارداری میتوان ضایعات محصولات باغی را بهحداقل رساند. انبارداری در اتمسفر کنترل
شده Controlled
atmosphere storage و استفاده از انبارهای کم فشار Hypobaric
atmosphere storage با تاثیر بر فرآیندهای تنفس و تولید اتیلن عمر نگهداری
محصولات و ضایعات محصولات باغی در طی انبارداری را کاهش میدهد. انبارهای موجود در
ایران غالباً بسیار قدیمی و ابتدایی میباشند. در انبارهای موجود در ایران هیچ کنترلی
بر غلظت اکسیژن، دیاکسیدکربن و اتیلن صورت نمیگیرد، تنها عواملی چون رطوبت و دما
کنترل میگردد. در چنین شرایطی نه تنها امکان نگهداری میوههای حساس و خصوصاً میوههای
تابستانه و سبزیجات وجود ندارد بلکه ضایعات محصولات نگهداری شده نیز بسیار زیاد خواهد
بود. در چنین شرایطی انبارداری صرفاً بهانواعی از میوه و سبزی(سیب، گلابی، سیبزمینی
و پیاز) محدود شده است. بهمنظور کاهش ضایعات ناشی از عدم وجود انبارهای مناسب لازم
است سردخانهها و انبارهایی با استانداردهای جهانی مانند انبارهای با اتمسفر کنترل
شده و انبارهای کم فشار احداث گردد و یا انبارهای موجود از نظر تأسیسات کنترل کننده
عوامل مهم مانند اکسیژن، دیاکسیدکربن و اتیلن تجهیز گردند تا بتوان سبزیجات، میوههای
تابستانه و میوههای حساس را بهخوبی انبار نمود. با توجه بههزینههای سنگین احداث
سردخانههای مناسب و پیشرفته نقش دولت در سرمایهگذاری در این بخش اجتناب ناپذیر است.